Θέατρο, Κινηματογράφος και Δημιουργική Γραφή στο 9ο ΓΕΛ

Με μεγάλη χαρά το σχολείο μας υποδέχτηκε τη βραβευμένη θεατρική συγγραφέα και μεταφράστρια, κ. Πένυ Φυλακτάκη, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019.
Η κ. Φυλακτάκη ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας με ιδιαίτερη προθυμία και βρέθηκε στο χώρο του σχολείου όπου συνομίλησε με μαθητές της Α και της Β τάξης, με θέμα « Δημιουργική Γραφή για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής διεξήχθη ένας συναρπαστικός διάλογος ανάμεσα στην κ. Φυλακτάκη και τους μαθητές μας , όπου με αμεσότητα και ιδιαίτερα εύληπτο και παραστατικό τρόπο παρουσιάστηκαν βασικές αρχές που διέπουν τη Δημιουργική γραφή. Θέτοντας τη φωνή, τις ιδέες και τους προβληματισμούς των μαθητών μας στο επίκεντρο της συζήτησης, η καλεσμένη μας, με τον καταιγιστικό της λόγο, με οικείο ύφος και χιούμορ, κατάφερε να μας παρασύρει όλους στο μαγικό Σύμπαν του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, να ξεκλειδώσει μυστικά της θεατρικής συγγραφής και να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν πώς να θέτουν κομβικής σημασίας ερωτήματα που μπορούν να εξελίξουν μια απλή ιδέα σε ένα εν δυνάμει κινηματογραφικό σενάριο.
Η πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής ανήκει στο πλαίσιο της προσπάθειας του σχολείου μας για εξωστρέφεια και συνάδει με τη βαθιά πεποίθησή μας ότι οι μαθητές μας πρέπει να έρχονται σε επαφή με αξιόλογους ανθρώπους, διακεκριμένους επιστήμονες και ανθρώπους της τέχνης, που είναι σε θέση να τους ενημερώσουν για ζητήματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους, να τους προβληματίσουν αλλά κυρίως να τους εμπνεύσουν.
Ευχαριστούμε θερμά την καλεσμένη μας για την τιμή που μας έκανε να την έχουμε κοντά μας.
Σημ. Η κ. Φυλακτάκη βρέθηκε στα Γιάννενα με αφορμή την πρεμιέρα του έργου της «Λατρεμένη μου Οικογένεια» που ανέβηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών από τη θεατρική Ομάδα «Σύνθεση». Περισσότερες πληροφορίες για την κ. Φυλακτάκη μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.panagiotafylaktaki.gr/

Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.