Πανεπιστήμιο- Χημικό

Ημέρες Χημείας

Οι μαθητές του 9ου Λυκείου Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων  ( Α Λυκείου)                                με την καθοδήγηση των συναδέλφων ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ( Χημικός) και                                                 ΣΚΑΡΙΩΤΗ ΓΙΩΡΓΟ  ( Πληροφορικής ) παρακολούθησαν το πρόγραμμα «ημέρες χημείας» την 8η Μαρτίου 2018, ημέρα Πέμπτη ( Πράξη Συλλόγου 31/01-03-2018 ).

Ημέρες Χημείας

Το Τμήμα Χημείας έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια το θεσμό της Εβδομάδας Χημείας όπου μαθητές Λυκείων  επισκέπτονται το Τμήμα και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επίδειξη πειραμάτων. Το πρόγραμμα έχει Βασικούς μαθησιακούς στόχους:
? Να κατανοήσει ο κόσμος και να εκτιμήσει τη συμβολή της Χημείας στην κάλυψη βασικών αναγκών του ανθρώπου, εστιάζοντας σε θέματα υγείας, ενέργειας, υλικών προηγμένης τεχνολογίας και περιβάλλοντος.
? Να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενδιαφέροντος για τη Χημεία μεταξύ των νέων.
? Να προκαλέσει τον ενθουσιασμό για το δημιουργικό μέλλον της Χημείας.
? Να ενθαρρύνει τη διεθνή συνεργασία σε θέματα Χημείας.
? Να συμβάλει στην αναγνώριση του ρόλου των γυναικών στην εξέλιξη της Χημείας.
Ας είναι η Χημεία το παράθυρο που ανοίγει με στόχο την οικοδόμηση ενός μέλλοντος στο οποίο οι καλές πρακτικές θα είναι περισσότερες από τις κακές, η ευημερία θα στηρίζεται στην συνέπεια, την επιμονή και την σκληρή εργασία, η ανάπτυξη θα στηρίζεται στην επιστήμη και στην παραγωγή και θα αφορά περισσότερους, και ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον θα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις.