Πρόσκληση

H 25 Νοεμβρίου είναι μία ιδιαίτερη ημέρα και έχει καθιερωθεί δέκα χρόνια πριν, όταν γυναικείες οργανώσεις θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, κατ? εντολήν του δικτάτορα Τρουχίλο, στις 25 Νοεμβρίου 1960.
Η σχετική εκδήλωση του Λυκείου μας -που οργανώθηκε με πρόταση του δεκαπενταμελούς και αγκαλιάστηκε από τη Διεύθυνση και το σύνολο των διδασκόντων- παρά το γεγονός πως έχει αφορμή την πικρή αυτή επέτειο, μας επισημαίνει πόσο πλούσια και ουσιαστική μπορεί να γίνει η σχολική ζωή, από το ενδιαφέρον των μαθητών και τη συμπαράσταση των καθηγητών
Ακόμα μια δράση του σχολείου μας, που σχετίζεται με τις γυναίκες, αλλά αφορά ένα άλλο πεδίο -τη γυναικεία αλληλεγγύη- υλοποιήθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω». Μαθήτριες του σχολείου μας έκοψαν τα μαλλιά τους και τα προσέφεραν στο «Άλμα Ζωής», ώστε να αξιοποιηθούν για περούκες, που έχουν ανάγκη γυναίκες, οι οποίες έχασαν τα δικά τους μαλλιά, κατά τη θεραπεία νεοπλασματικής ασθένειας.


Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.