άσκηση ετοιμότητας: προετοιμάσου από τώρα για το σεισμό

Το σχολείο μας πραγματοποίησε την Παρασκευή 27-4-2018 προγραμματισμένη περιοδική άσκηση ετοιμότητας σεισμού. Παρείχε τη δυνατότητα στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό να ασκηθούν πως να συμπεριφέρονται αυθόρμητα και με ασφάλεια όταν συμβεί σεισμός. » Οι σεισμοί θα πρέπει να ενσωματωθούν πλήρως στην προετοιμασία του σχολείου για την ετοιμότητα, την ανταπόκριση και τον προγραμματισμό της ανάκαμψης. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε σεισμούς αλλά τουλάχιστον μπορούμε να ξέρουμε για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που εκδηλωθεί» δήλωσε ο Διευθυντής του σχολείου μας.
Σε αντίθεση με άλλους φυσικούς κινδύνους, οι σεισμοί χτυπάνε ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Παρόλα αυτά υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει ένα σχολείο για να μειώσει τις συνέπειες. Όλες αυτές οι δραστηριότητες εμπίπτουν στην έννοια της ετοιμότητας, διότι για να είναι αποτελεσματικές, πρέπει να γίνουν πριν από την εμφάνιση σεισμών. Η προετοιμασία για σεισμούς περιλαμβάνει μάθηση τι πρέπει να γίνει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους σεισμούς. και η σχολική ετοιμότητα απαιτεί τη συμμετοχή διεύθυνσης, εκπαιδευτικών και μαθητών.
Οι μαθητές συνειδητοποίησαν για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που ένας σεισμός πλήξει την περιοχή μας. Όταν ακούστηκε το κουδούνι, οι μαθητές που παρακολουθούσαν μαθήματα προστατεύτηκαν κάτω από τα θρανία τους, πριν δοθεί από τον εκπαιδευτικό ένα σήμα για να εκκενωθεί η τάξη. Μαθητές και εκπαιδευτικοί βγήκαν από τις αίθουσες διδασκαλίας τους σύμφωνα με το σχέδιο εκένωσης του σχολείου και συγκεντρώθηκαν στο θεατράκι του σχολείου. Μαθητές υποδύθηκαν ρόλους, όπως τραυματίες, εγκλωβισμένοι σε τάξη, εγκλωβισμένοι από πυρκαγιά. Οι ομάδες διάσωσης ερεύνησαν, εντόπισαν διέσωσαν, περίθαλψαν «τους τραυματίες και εγκλωβισμένους μαθητές».

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις του σχολείου μας, Δραστηριότητες, Δραστηριοτητες και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.