«Τοξικολογία ? Εξαρτήσεις στη ζωή μας».

o κ. Αθανασέλης , ο Δ/ντης και η κ Ζούκη, φιλόλογος υπεύθυνη της εκδήλωσης.

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, το σχολείο μας υποδέχτηκε τον κ.  Σωτήρη Αθανασέλη, Καθηγητή ΤοξικολογίαςΥπεύθυνο Μονάδας Τοξικολογίας Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε  μια πρακτική επισκέψεων-εισηγήσεων ανθρώπων του πνεύματος, της Τέχνης και της Επιστήμης, με σκοπό οι μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με  όσους είναι ικανοί να διδάξουν, να προσανατολίσουν,  αλλά πιο πολύ να εμπνεύσουν, ώστε να γίνει το δημόσιο σχολείο ένα κύτταρο πολιτισμού όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία που τους πλαισιώνει.

Ο Δ/ντης Β/θμιας και οι Σύμβουλοι Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννινων

Ο κ. Αθανασέλης παρουσίασε μια εισήγηση της οποίας η εισαγωγή ήταν σχετική με το αντικείμενο της Τοξικολογίας και το βασικό περιεχόμενο ήταν το θέμα των εξαρτήσεων από ουσίες, ζήτημα που απασχολεί τους νέους αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της , και παράλληλα άπτεται αντίστοιχου γνωστικού πεδίου της ύλης του μαθήματος της Έκφρασης-Έκθεσης της Γ’ Λυκείου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Δ/ντής Μέσης Εκπ/σης του Ν. Ιωαννίνων, ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου μας, Σχολικοί  Σύμβουλοι Ειδικοτήτων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποs του ΚΕΘΕΑ, παρουσίες που αποδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της με αίσθημα ευθύνης και ουσιαστικό ενδιαφέρον ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και στις ανάγκες των μαθητών,  διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο μια πραγματική κοινωνία γύρω από αυτούς.

Το προηγούμενο σχολικό έτος το σχολείο μας πραγματοποίησε μια δράση («Χέρι? το πάνσοφο», με περιεχόμενο τις πολλές και ποικίλες δυνατότητες του χεριού, μέσα στις οποίες εντάσσονταν η δημιουργική αλλά και εκείνη της προσφοράς), τα έσοδα της οποίας ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές αποφάσισαν να δοθούν για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ.

Με αφορμή λοιπόν την παρουσία του κ. Αθανασέλη και το αντικείμενο του ενδιαφέροντός μας, προσκαλέσαμε στην εκδήλωσή μας  εκπρόσωπο-συνεργάτη του ΚΕΘΕΑ, με στόχο να του παραδοθεί το μικρό ποσό που συγκεντρώσαμε, που αποδεικνύει όμως τη μεγάλη ευαισθησία των μαθητών μας, και παράλληλα στοχεύοντας και στη δική του κατάθεση σχετικά με το θέμα.

Η συζήτηση που προέκυψε από το ζωηρό ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις των μαθητών μας αποτέλεσε την ολοκλήρωση μιας γόνιμης συνάντησης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Σωτήρης Αθανασέλης

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις του σχολείου μας, Δραστηριότητες, Δραστηριοτητες, Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.